Stichting Step by Step Tanzania

Mafiri Children’s Home is een weeshuis, school, opvang en boerderij op het Tanzaniaanse platteland, in de buurt van Morogoro. Hier wordt een veilige,  liefdevolle en zorgende familie-omgeving gecreëerd voor getraumatiseerde weeskinderen. Met toegang tot goed onderwijs, zodat deze kinderen een kansrijke start in de maatschappij maken. Het project wordt ondersteund vanuit een Oostenrijkse NGO.

In het weeshuis wonen nu tien kinderen, tussen 2 en 8 jaar oud, in een kleinschalige gezinssituatie. Het schoolgebouw is nu het volgende project. Daarvoor moet een lesruimte worden gecreëerd, en een woning voor een docent, die dan door de staat wordt toegewezen. Er is een waterpomp en een ‘water station’ ontwikkeld, waar ongeveer 40.000 liter water kan worden opgeslagen, voor gebruik in het weeshuis, de school en het naastgelegen dorpje.

Om aan de voedselbehoefte van het weeshuis te voldoen is er een boerderij opgericht, waar fruit, groenten en granen worden verbouwd. Wat er overblijft, wordt op de lokale markt verkocht, en de opbrengsten komen ten goede aan het project. Ook worden er akkers ter beschikking gesteld aan de bewoners van het dorp, zodat zij ook hun eigen gewassen kunnen verbouwen, met hulp en expertise vanuit het project.

Wil je meer lezen over het project (in het Engels)? https://stepbystep.or.tz/en/

Wilt u een mooie fietsvakantie koppelen aan ontwikkelingshulp: