Nieuws

Nieuwsbrief juni 2018

Posted on by Herman Meijer in Nieuwsbrief Leave a comment

Lieving 5, 9411 TA Beilen

De fietsroute.
De tocht naar Trier (Duitsland) bestaat uit 7 etappes, te fietsen in 8 dagen; dag 5 is nl. een dag halverwege om uit te rusten, een wasje te doen, toch nog even een blokje om om de benen soepel te houden, lekker te dineren, kortom al die dingen waar je op een van de gewone fietsdagen richting Trier niet aan toekomt. En anders kun je die dag het fraaie stadje Jülich bekijken.
Alle etappes zijn of worden binnenkort nagefietst: door Otto Westerink en Peter Vreeke, door Paul en René Huigens, door Klaas Willems, door Herman Meijer, door Hugo en Tom Waalewijn. Alleen voor etappe 4, van Baarlo naar Jülich, zoeken we nog een vrijwilliger.

Etappe 2 kent 2 varianten (er staat er nog maar één op de site). Dat wordt 13 juni verder toegelicht. Alle etappes staan op onze website; ‘onder voorbehoud’ voor zover ze nog niet zijn gecontroleerd. Download ze dus nog niet: dat kan pas als ze alle definitief zijn. Elke fietser krijgt -naast de mogelijkheid om de routes straks als GPX-bestand te downloaden voor smartphone of navigatie- bij de start een papieren versie uitgereikt. Ook al omdat alleen fietsen vanaf je navigatie soms voor verwarring zorgt als je tóch ergens mis rijdt.
De etappes zullen op 13 juni door de voor-fietsers en/of door Herman worden toegelicht

De deelnemers.
We hebben, inclusief Arie Schenkel, de bezemwagenchauffeur, inmiddels 22 officiële aanmeldingen binnen, van nog 3 fietsers weten we dat ze ook zeker meefietsen en van weer 3 anderen is deelname ook te verwachten. Het betekent dat de groep dus groter is dan vorig jaar, toen we met 22 fietsers naar Brussel gingen. Voor de campings is dat geen bezwaar: ze zijn allemaal vastgelegd op maximaal 30 à 35 personen.
De genoemde 22 deelnemers: Dick van Dam, Janny en Wietse Dekens, Cor Duursma, Cees Engbers, Wim en Janny Hakkert, Paul Huigens, Jan Koops, Annelieke Laninga, Jan Moorlag, Elle van der Ploeg, Jan en Erna Ravoet, Arie en Marnix Schenkel, Annie en Peter Vreeke, Hugo en Tom Waalewijn, Otto Westerink en Rutger van Zwieten.
We weten nu ook dat 2 mensen (Janny en Wietse Dekens) onderweg gebruik zullen maken van B&B, en dat Jannie en Wim Hakkert hun camper meenemen. De rest kampeert en Arie zal wel weer in de aanhangwagen gaan slapen…..
Het programma onderweg.

De ervaring heeft geleerd dat de meeste fietsers onderweg niks ‘hoeven’, laat staan iets ‘moeten’. Het enige wat we vragen is om de avond van de 1e fietsdag even allemaal bij elkaar op de camping te komen (om 19.30 u) om de ervaringen van de 1e dag met elkaar te bespreken, met elkaar te kunnen overleggen over dingen waar we misschien onvoldoende bij hebben stilgestaan, en het is ook een gelegenheid om elkaar (iets beter) te leren kennen.

De laatste avond, dus zaterdag 28 juli, sluiten we de tocht gezamenlijk af op de camping in Trier, met een hapje en een drankje. Ongeveer de helft van de fietsers gaat dan de dag erop met ons retourvervoer weer naar huis, de rest fietst door of terug naar huis, anderen gaan direct op (verdere) vakantie. Kortom: meestal zijn de meeste fietsers de nacht van zaterdag op zondag nog wel op de camping. Het napraten loopt dus wel eens door tot in de kleine uurtjes (voor wie dat willen).

Voor de B&B-deelnemers is het -zo is de ervaring- leuk als ze zich elke avond even op de camping laten zien, omdat ze anders weinig van het groepsgebeuren meemaken (en dan weten we ook meteen dat ze de dagetappe veilig hebben volbracht).

In het routeboekje dat bij de start wordt uitgedeeld staan straks de namen en telefoonnummers van alle deelnemers en uiteraard van de bezemwagen. Dan kun je met elkaar contacten of om hulp vragen als je daar behoefte aan hebt of als dat nodig is.
Verder hebben we nog de vraag -het kwam vorig jaar ter sprake- of er deelnemers zijn van wie het gewenst is dat hun medische gegevens bij het bestuur bekend zijn (bijv. iemand valt flauw van de warmte; dan lijkt het ons nodig dat iemand weet dat die persoon bijv. weleens epileptische aanvallen heeft gehad; of dat we weten dat iemand hartproblemen heeft en wat te doen als….). Dergelijke informatie wordt beheerd door de secretaris en er wordt uiteraard strikt vertrouwelijk mee omgegaan.

Folders.
Mensen die nog folders nodig hebben: we hebben 200 st. laten bijdrukken.

Sponsorgeld.
Herman Meijer heeft vorige week het 2e sponsorgeldoverzicht verstrekt. Elke fietser krijgt dus nu op gezette tijden een overzicht van zijn/haar sponsors met de bedragen per sponsor. Plus het totaal van alle ‘goededoelen’ waarvoor gefietst wordt en eventueel een kolom ‘onbekend’ (als niet duidelijk is welke sponsor welke fietser sponsort).
Voor een aantal deelnemers is nog helemaal geen geld bij onze stichting binnengekomen; degenen die dit betreffen krijgen daarvan nu ook bericht. Want om het minimumbedrag van € 250 te halen is het nu tijd om actie te gaan ondernemen.
Verder: sommige deelnemers laten hun sponsorgelden rechtstreeks naar hun goededoel overmaken; dat is ons best, maar laat penningmeester Herman dan wel weten om welke bedragen het gaat en voor welke stichting dat geldt.

AVG.
Vanaf 28 mei 2018 is de Nederlandse Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) vervangen door de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Kleinere stichtingen als The Ride on Education horen ook een privacyprotocol te hebben en onze voorzitter is daarmee aan de slag gegaan. In de bestuursvergadering van 4 juni 2018 werden de laatste puntjes op de i gezet en een dezer dagen is het protocol te vinden op onze website.

Aan het eind van de maand wijzigt er iets in de hosting van onze website -we werken dan niet meer met een tussenpersoon- en we zijn de mogelijkheden voor een SSL-certificaat en groen slotje aan het bekijken.

Startmoment op 21 juli, 10.00 u.
We zijn op dit moment bezig een ‘hotemetoot’ uit te nodigen om ons weg te ‘schieten’. We proberen dat moment ook te gebruiken om wat meer publiciteit te krijgen.

Met vriendelijke groet,
mede namens Yvonne Drenth en Herman Meijer,
Hugo Waalewijn, secretaris

6 juni 2018


Persbericht november 2017

Posted on by Herman Meijer in Persbericht Leave a comment

PERSBERICHT

THE RIDE ON EDUCATION: FANTASTISCHE TOTAALOPBRENGST EN EINDBESTEMMING 2018

The Ride on Education is een jaarlijks terugkerende sponsorfietstocht. Op 22 juli dit jaar ging de vijfde editie van start om geld in te zamelen voor 5 stichtingen die zich inzetten voor onderwijs in ontwikkelingslanden.

De fietsers kozen ook dit jaar weer zelf voor welk doel ze gingen fietsen: voor stichting Verre Naasten (Papoea + Zuid-Afrika, 9 deelnemers), voor stichting Naar school in Haïti (Haïti, 8 deelnemers), stichting Lusulu (Zimbabwe, 3), stichting Actie Calcutta (India, 2) of voor stichting World Without Obstacles (ook in India, ook 2 deelnemers).
Voor de start stond de financiële teller al op € 16.000,-. Toen de 24 fietsers op 29 juli aankwamen in Brussel kon al gemeld worden dat er tenminste € 17.500 opgehaald was, maar toen moest de exacte opbrengst nog berekend worden.

Ook na de tocht kwam nog sponsorgeld binnen, wat natuurlijk allemaal meetelde. Sponsoren kon tot en met 20 september en vervolgens is de penningmeester aan het tellen geslagen. Uiteindelijk is nog véél meer opgehaald dan het eerdergenoemde bedrag.
Met veel trots en blijdschap kan namelijk bekendgemaakt worden dat de 24 deelnemers die deze jubileumeditie meefietsten, tezamen het prachtige bedrag van €23.517,38 bij elkaar gefietst hebben!
In de eerste vier jaren werd al € 97.214 opgehaald (incl. de bijdrage van Wilde Ganzen). De eindstand van dit jaar daarbij opgeteld, brengt het totaal van vijf jaar fietsen op €120.731,38 voor onderwijs in ontwikkelingslanden! Al bijna €121.000 euro…. Wie had dat gedacht en durven dromen, toen vijf jaar geleden van start gegaan werd!

De stichtingen waarvoor gefietst wordt doen veel goeds met al het geld dat binnenkomt.
De Beilense stichting The Ride on Education is van mening dat goed onderwijs ècht het verschil maakt voor kinderen die opgroeien in ontwikkelingslanden. Daarom wordt ook volgend jaar weer gefietst! Van zaterdag 21 t/m zaterdag 28 juli 2018, de eerste week van de zomervakantie Noord-Nederland.

Dan wordt gefietst naar Trier, de oudste stad van Duitsland, prachtig gelegen aan de rivier de Moezel. De route hiernaartoe wordt momenteel gedetailleerd, maar het wordt hoe dan ook weer een prachtige tocht.

Volgend jaar meefietsen? Meer info vindt u op www.therideoneducation.nl en op de Facebookpagina!
____________________________________________________________________________
Redactie,
Dit persbericht is geschreven door Yvonne Drenth.

Voor nadere informatie kunt u terecht bij Hugo Waalewijn (secretaris TRoE), Lieving 5 te Beilen.
Telefoonnummer: 0593-543855.
E-mail: info@therideoneducation.nl


Archief Persberichten

Posted on by Herman Meijer in Persbericht Leave a comment

Persbericht 15 – november 2017

Persbericht 14 – september 2016

Persbericht 13 – juli 2016

Persbericht 12 – mei 2016

Persbericht 11 – oktober 2015

Persbericht 10 – mei 2015

Persbericht 09 – december 2014

Persbericht 08 – juli 2014

Persbericht 07 – juni 2014

Persbericht 06 – februari 2014

Persbericht 05 – januari 2014

Persbericht 04 – juli 2013

Persbericht 03 – juni 2013

Persbericht 02 – mei 2013

Persbericht 01 – maart 2013


Archief Nieuwsbrieven

Posted on by Herman Meijer in Nieuwsbrief Leave a comment

nieuwsbrief 36 – juni 2018

nieuwsbrief 35 – februari 2018

nieuwsbrief 34 – oktober 2017

nieuwsbrief 33 – juli 2017

nieuwsbrief 32 – mei 2017

nieuwsbrief 31 – februari 2017

nieuwsbrief 30 – november 2016

nieuwsbrief 29 – september 2016

nieuwsbrief 28 – juli 2016

nieuwsbrief 27 – juni 2016

nieuwsbrief 26 – mei 2016

nieuwsbrief 25 – maart 2016

nieuwsbrief 24 – februari 2016

nieuwsbrief 23 – december 2015

nieuwsbrief 22 – oktober 2015

nieuwsbrief 21 – september 2015

nieuwsbrief 20 – augustus 2015

nieuwsbrief 19 – juni 2015

nieuwsbrief 18 – mei 2015

nieuwsbrief 17 – mei 2015

nieuwsbrief 16 – april 2015

nieuwsbrief 15 – maart 2015

nieuwsbrief 14 – december 2014

nieuwsbrief 13 – november 2014

nieuwsbrief 12 – juli 2014

nieuwsbrief 11 – juni 2014

nieuwsbrief 10 – mei 2014

nieuwsbrief 09 – mei 2014

nieuwsbrief 08 – april 2014

nieuwsbrief 07 – maart 2014

nieuwsbrief 06 – januari 2014

nieuwsbrief 05 – december 2013

nieuwsbrief 04 – september 2013

nieuwsbrief 03 – juli 2013

nieuwsbrief 02 – juni 2013

nieuwsbrief 01 – juni 2013