Nieuwsbrief

Nieuwsbrief juni 2021

Posted on by Herman Meijer in Nieuwsbrief Leave a comment

Lieving 5, 9411 TA Beilen
1 juni 2021

Dag fietsers,
Een -waarschijnlijk laatste- nieuwsbrief vóór we op 10 juli in Arnhem van start gaan.
Ik had eerder gezegd dat mensen zich tot half juni konden aanmelden, maar de meeste deelnemers zullen zich nu al wel hebben opgegeven. Om de druk er naar de campings vanaf te halen, moeten verdere aanmelders snel reageren.
Dus weet je nog van fietsers die mee willen gaan? Vraag ze direct naar mij te reageren, want eind deze week maak ik de reserveringen met de campings definitief.
De campings is nu gezegd dat we met (circa) 23 fietsers de tocht gaan rijden waarvan er 18 zullen kamperen (incl. 1 camper). Als er op het laatste moment nog iemand bijkomt -dat gebeurt wel eens- dan zal dat voor de meeste campings geen bezwaar zijn.
Deelnemers
In totaal hebben zich nu dus 23 fietsers aangemeld. Daarbij komt nog de chauffeur van de volgauto.
Nieuwe deelnemers: Mieke Aalbers uit Zwolle, Gerda Horsman uit Ommen, Cas Huizinga uit Almelo, Riet van der Steen uit ’t Haantje en Jennie van Zwieten uit Meppel.
De overigen, die elkaar uit voorgaande jaren mogelijk wel kennen, zijn: Dick van Dam uit Hoogeveen, Jannie Dekens uit Nieuwleusen met haar zoon Wietse uit Hardenberg, Cees Engbers uit Oudehaske, Janny en Wim Hakkert uit Laren (Gld.), Paul Huigens uit Woerdense Verlaat, Jan Koops uit Rolde, Japke en Krin de Kraker uit Goutum, Elle van der Ploeg uit Stiens, Hennie Veldman uit Zuidbroek, Arieke Waalewijn uit Almelo, Hugo Waalewijn uit Beilen, Tom Waalewijn uit Leek, Klaas Willems uit Beilen, Marijke Zaalberg uit Westerbork en Rutger van Zwieten uit Meppel.
Daarvan kamperen er 16 in tentjes, er is 1 camper (2 pers.), en 5 fietsers hebben zelf accommodatie geregeld in de buurt van de campings (bij ‘vrienden op de fiets’, in een B&B, of anders).
Van de 23 fietsers doen er, naast de 5 nieuwelingen, 2 voor de 2e keer mee, 3 voor de 3e keer, 3 voor de 5e keer, 6 voor de 6e keer, 2 voor de 7e en 2 voor de 8e keer.
Verder hebben we nog een volgauto + aanhangwagen met chauffeur bij ons (voor pechgevallen, voor de halve-afstand-fietsers).
Van de 23 fietsers zijn er 13 die voor ‘Verre Naasten’ fietsen, 9 voor ‘Naar School in Haïti’ en 1 voor een nieuwe stichting, ‘Charis’ (staat nog niet op onze website).
Route
De route is 672 km lang. De kortste dagetappe is 70 km, de langste 93,5 km.
De verschillende pontjes op onze route zijn open (waar pontjes niet open zijn is de route erop aangepast).
Er is één etappe ter controle voorgefietst. De voorfietser, Paul Huigens, zegt van deze route tegen de routemaker, Tom Waalewijn: Fantastische route, dag 4 – ik heb heerlijk gefietst, ondanks de regen en de tegenwind. De afstand is correct, 88 kilometer. Het is een flinke dag omdat je drie steden doormoet, die je overigens heel leuk gepland hebt. Ook tussen Amsterdam en Utrecht, dat is een gebied dat ik goed ken, heb je toch toevallig voor mij een nieuwe route gevonden. Heel leuk. Echt een super route, Tom; compliment en ik kijk er naar uit om hem over een maandje nog eens te rijden!
Alle etappes van de hele route kun je als volgt vanaf onze website downloaden:
GPS (zie bij elke etappe): rechter muisknop, opslaan op je computer, dan kopiëren naar je smartphone of fietsnavigatie; bij MIO: opslaan op E/dodge/tracks/
En print voor jezelf de pagina ‘belangrijke informatie’ onder ‘de tocht’ vanaf onze site http://www.therideoneducation.nl/?page_id=3531 voor info over campings, stops halverwege, de laatste supermarkt vóór je de camping bereikt.

Zijn er vragen hoe te downloaden? Bel of mail even met onze penningmeester, Herman Meijer, (0593-370850 of 06-83231360) of hjm.meijer@wxs.nl en hij legt het je graag uit.
Degenen die de GPS-routes al hadden gedownload: in de etappes 1, 3, 4 en 6 zijn recent wijzigingen aangebracht!

We hebben geen papieren routebeschrijving gemaakt. De route loopt voornamelijk -maar niet steeds dus- via knooppunten.
Voor degenen die niet met behulp van GPS fietsen: willen die aangeven of ze een uitgetypte routebeschrijving willen? Die moet dan nog gemaakt worden.
Zo’n routebeschrijving zal dan vooral bestaan uit een opsomming van knooppunten met hier en daar tussen knooppunten een mutatie.
Dezelfde vraag geldt voor diegenen -of ze nu via GPS fietsen of niet- die naar Arnhem of vanaf Leeuwarden (terug-)fietsen; routeplanner Tom Waalewijn (twaalewijn@gmail.com) is bereid om ook die routes te schrijven. Ze moeten hem daarvoor een mail sturen.

Vanwege familie etc. van de deelnemers stellen we voor om ons op zaterdag 17 juli voor het Provinciehuis in Leeuwarden te verzamelen om 15.00 uur voor een eindfoto.

Campings

Wat de aankomst op de campings betreft: elke fietser fietst in eigen tempo, wat betekent dat we op verschillende tijden aankomen.
Onze volgauto heeft een paar banners bij zich waarmee de kampeerplek op de camping voor onze groep wordt aangegeven. Ben je heel vroeg op de camping dan kan het zijn dat de volgauto er nog niet is. Meld je dan zelf even bij de campingreceptie, zeg dat je van TRoE bent, en men verwijst je wel naar de kampeerplek (op een enkele camping staan we mogelijk niet allemaal bij elkaar).
Kom je wat later aan, kijk dan even rond waar de banners staan -dan hoef je je niet bij de receptie te melden (als het wel moet dan hoor je dat wel van onze chauffeur).
Betaling van het kampeergeld wordt door onze penningmeester gedaan (geldt niet voor evt. huuraccommodatie op campings).
Heeft elke deelnemende fietser het inschrijfgeld en -indien gebruik wordt gemaakt van de campings- het campinggeld al overgemaakt?
Voor details en prijzen: zie het aanmeldingsformulier (nog niet alle deelnemers hebben het formulier ingeleverd).

Wat de campings verder betreft: ze zijn heel verschillend; er zijn een paar drukke familiecampings bij maar ook een paar boerencampings en een natuurterreinen.
Het zijn zowel grote als heel kleine campings.
Er is altijd sanitair, en elektriciteit voor onze apparaatjes en accu’s (neem zo mogelijk zelf een stekkerdoosje mee). Volg daarbij zo nodig de instructies van onze volgauto-chauffeur.
Op sommige campings moet je betalen voor de douche; onze chauffeur koopt in die gevallen steeds wel een handvol douchemunten die je bij hem kunt verkrijgen.

Rustpunten halverwege, boodschappen doen

Ongeveer halverwege elke dagetappe (let op onze banners!) staat onze volgauto op een rustpunt voor wat drinken en een knabbel – stichting Verre Naasten, een van onze goededoelen, heeft voor elke fietser een pakketje met wat snoepwaar ter beschikking gesteld (en de 13 Verre Naasten-fietsers krijgen bij de start nog een ‘gadget’ -verrassing!) .
De drankjes, knabbels en babbels onderweg krijgen de deelnemers namens onze organisatie.

Op de site staat bij elke dagetappe ook vermeld waar je -op je route- de laatste supermarkt vóór de camping vindt (zie de pagina ‘belangrijke informatie’ onder ‘de tocht’ vanaf onze site).

Start

Op 10 juli om 10.00 u willen we daadwerkelijk starten vanaf het gemeentehuis (dus niet het Provinciehuis) in Arnhem.
De precieze startplek is: Koningstraat 38, bij de slagboom naar de ‘patio’.

Onze volgauto moet via de Walburgstraat binnenkomen; voor de chauffeur: als je vanaf het Airborneplein de Walburgstraat inrijdt, dan bevindt zich aan de rechterzijde (achter/naast de fonteinen) de ingang van de ‘patio’ (= de ambtenarenparkeerplek), die met een slagboom is afgesloten. Je krijgt van ons een ontheffing om voor die slagboom te gaan staan, met onze banners.

We worden uitgeluid door de heer Bob Roelofs, wethouder voor Arnhem-Centraal, met o.a. ‘evenementen’ en ‘cultuur’ in zijn portefeuille.
Ook is de pers uitgenodigd (o.a. ‘De Gelderlander’).

Alle fietsers en hun eventuele ‘uitzwaaiers’ die met de auto zijn gekomen moeten vanwege de markt in de Arnhemse binnenstad verder weg parkeren.

Zorg dat je op tijd bent!
Probeer om uiterlijk half 10 bij het gemeentehuis aanwezig te zijn zodat er voor de start om 10 uur voldoende tijd is om je fiets gereed te maken, elkaar te groeten, voor de obligate groepsfoto, etc.

Parkeergelegenheid voor de uitzwaaiers

In Arnhem doen ze niet aan gratis parkeren, ook niet in de woonwijken rondom het centrum.
In het centrum zijn een paar parkeergarages:
 Q-Park Broerenstraat, Trans 6. Ca. € 3,50 per uur.
 Parkeerplaats voor de Action (geen garage), Trans 6. € 2,90 per uur.
 Parkeerterrein Stadstheater (klein, vaak vol), Koningsplein 14. € 2,90 per uur.
 Voor de winkel Coco-mat, 12 parkeerplaatsen. Hoek Walburgstraat – Eusebiusbinnensingel 14 (meteen na het Airborneplein). € 2,90 per uur
 Let op: P-garage Prinsenhof opent pas om 10 uur.
In verband met de markt zal het druk zijn in het centrum.

Een hele opsomming van informatie: maar in de praktijk zal blijken dat het allemaal wel goed komt, als je er begrip voor hebt dat bijvoorbeeld elke camping z’n eigen regels stelt en het ‘onverwachte’ onderweg ook nog weleens de krenten in de pap zijn.

Heel graag tot ziens op 10 juli!

Met vriendelijke groet,
mede namens Yvonne Drenth en Herman Meijer,

Hugo Waalewijn, secretaris


Archief Nieuwsbrieven

Posted on by Herman Meijer in Nieuwsbrief Reacties uitgeschakeld voor Archief Nieuwsbrieven

nieuwsbrief 44 – juni 2021

nieuwsbrief 43 – mei 2021

nieuwsbrief 42 – oktober 2020

nieuwsbrief 41 – november 2019

nieuwsbrief 40 – augustus 2019

nieuwsbrief 39 – mei 2019

nieuwsbrief 38 – februari 2019

nieuwsbrief 37 – september 2018

nieuwsbrief 36 – juni 2018

nieuwsbrief 35 – februari 2018

nieuwsbrief 34 – oktober 2017

nieuwsbrief 33 – juli 2017

nieuwsbrief 32 – mei 2017

nieuwsbrief 31 – februari 2017

nieuwsbrief 30 – november 2016

nieuwsbrief 29 – september 2016

nieuwsbrief 28 – juli 2016

nieuwsbrief 27 – juni 2016

nieuwsbrief 26 – mei 2016

nieuwsbrief 25 – maart 2016

nieuwsbrief 24 – februari 2016

nieuwsbrief 23 – december 2015

nieuwsbrief 22 – oktober 2015

nieuwsbrief 21 – september 2015

nieuwsbrief 20 – augustus 2015

nieuwsbrief 19 – juni 2015

nieuwsbrief 18 – mei 2015

nieuwsbrief 17 – mei 2015

nieuwsbrief 16 – april 2015

nieuwsbrief 15 – maart 2015

nieuwsbrief 14 – december 2014

nieuwsbrief 13 – november 2014

nieuwsbrief 12 – juli 2014

nieuwsbrief 11 – juni 2014

nieuwsbrief 10 – mei 2014

nieuwsbrief 09 – mei 2014

nieuwsbrief 08 – april 2014

nieuwsbrief 07 – maart 2014

nieuwsbrief 06 – januari 2014

nieuwsbrief 05 – december 2013

nieuwsbrief 04 – september 2013

nieuwsbrief 03 – juli 2013

nieuwsbrief 02 – juni 2013

nieuwsbrief 01 – juni 2013