Stichting Actie Calcutta

Stichting Actie Calcutta al 40 jaar op de bres voor onderwijs in India

logo

In 2014 vierde de Stichting Actie Calcutta haar 40-jarig bestaan. Ze werd in 1974 opgericht na een ontmoeting met Moeder Teresa.

Sinds die tijd zet de SAC zich in voor de ontwikkeling van kansarme kinderen in India, in het bijzonder die van de kastelozen en inheemse stammen. Het doel van SAC is deze kinderen mogelijkheden te bieden op een betere toekomst door het financieel ondersteunen van hun schoolopleiding.

20151123-SAC-foto

Het werkgebied van SAC ligt in Kolkata (Calcutta) en de drie deelstaten Jharkhand, Orissa en West Bengalen, die tot de armste gebieden van India gerekend kunnen worden. De SAC doet dit o.a. door het in brede zin, financieel, realiseren van onderwijsprojecten. Veelal is de ondersteuning voor een aantal jaren en gericht op het zo snel mogelijk zelfstandig functioneren van zo’n onderwijsproject.
Uitvoerige informatie is te vinden op de website van SAC.

Alle medewerkers, van directeur tot regionale kracht, zijn vrijwilligers, waardoor van de totale opbrengsten uiteindelijk zo’n 93 % in India terecht komt.

Het is natuurlijk het allermooist als de fietsdeelnemers aan The Ride on Education 2016, die meefietsen voor de SAC, gezamenlijk een project uitkiezen waar het opgebrachte sponsorgeld naar toe gaat.

Wilt u een mooie fietsvakantie koppelen aan ontwikkelingshulp:
Fiets dan met ons mee!