De tocht

Waarom dit avontuur?

Omdat fietsen gewoon leuk is (iedereen kan het!) en omdat je je tegelijkertijd kunt laten sponsoren voor onderwijs in ontwikkelingslanden. Aan de fietstocht is namelijk een ‘goed doel’ verbonden. Onderwijs is de basis voor de ontwikkeling van samenlevingen: miljoenen kinderen ontvangen geen enkele vorm van onderwijs. Diverse onderwijsprojecten worden vanuit ‘The Ride on Education’ ondersteund. Schrijf je in als deelnemer door op de home-page op de button ‘fiets met ons mee’ te klikken!

De route van 2018 van Beilen naar Trier in Duitsland.

 
Het reisavontuur
Deze zomer zal de zesde editie van The Ride on Education van start gaan! Er wordt weer gestart vanaf het gemeentehuis in Beilen, Midden-Drenthe. De eindbestemming van dit jaar is Trier, prachtig gelegen aan de Moezel in Duitsland. De route naar Trier toe is dan ook schitterend! Van Beilen wordt er naar Roermond gefietst met behulp van knooppunt-fietsroutes. Vanaf Roermond gaan we de Groene Valleienroute oppakken, helemaal naar Trier toe. Deze route voert ons langs rivier de Roer (Rur op z`n Duits), door het vulkanische landschap van de Eifel en ten slotte door het Kylldal om zo, al fietsende langs de Moezel, Trier te bereiken, in de wijnheuvels van Duitsland.

De tocht
Deze vindt jaarlijks plaats gedurende de eerste week van de lagereschoolvakanties in Noord-Nederland: dit jaar van 21 t/m 28 juli 2018. De tocht bestaat uit 7 fietsdagen en halverwege 1 rustdag. De tocht is ongeveer 580 km. lang en wordt vooraf geheel gecontroleerd. Iedere dag wordt van camping naar camping gefietst. Van iedere dagetappe liggen het begin- en eindpunt vast, maar elke fietser beleeft elke dag verder op eigen wijze. De één fietst snel van A naar B, de ander doet kalmer aan. Ieder fietst in z`n eigen tempo en beslist zelf over eventuele uitstapjes onderweg. Alleen fietsen of samen met anderen: alles is mogelijk! Iedereen krijgt een routebeschrijving per dag, maar ook kan er met GPS gefietst worden. Zwaardere bagage (tent, luchtbed, e.d.) mag aan onze begeleidende auto meegegeven worden.

Uniek

 
Elke deelnemer kan het onderwijs-sponsordoel van zijn keuze inbrengen; een minimum sponsorbedrag van € 250,- per deelnemer is verplicht.

Laat u door familie, vrienden of werkgever sponsoren! Uw sponsorbijdrage is fiscaal aftrekbaar (onze stichting is ANBI-geregistreerd). De dagelijkse begin- en eindpunten van de tocht liggen vast, daartussen bestaat veel individuele routevrijheid voor de deelnemers; ook is er gelegenheid voor bezoek aan toeristische hoogtepunten.

Een deelnemer aan de tocht van 2015 naar Reims in Frankrijk schreef ons:
‘Het was een hechte en gezellige fietsgroep: een groep van onafhankelijke mensen waarmee ik tijdens deze ‘Ride on Education’ heb opgetrokken. Iedereen fietste in z’n eigen tempo, maar onderweg zag je de anderen, je dronk bijna dagelijks met een aantal tochtgenoten koffie en werd iedere avond met gejuich door de reeds aanwezigen op de camping ontvangen.

Daarnaast zorgde het feit dat voor 4 verschillende projecten werd gefietst door mensen die elkaar niet of nauwelijks kenden voor boeiende gesprekken’.

Ook in 2018 zal er weer een volgauto meerijden voor o.a. bagage, personen- en fietsvervoer voor de dagen dat  u voor de halve-route-optie kiest. De kosten voor het vervoer van bagage en eventueel de fiets op de heenreis zijn bij de inschrijfkosten inbegrepen. Voor de terugreis naar Nederland kunt u desgewenst, tegen een vergoeding, gebruik maken van de retour-service met de volgauto.