De tocht

Waarom dit avontuur?

Omdat fietsen gewoon leuk is (iedereen kan het!) en omdat je je tegelijkertijd kunt laten sponsoren voor onderwijs in ontwikkelingslanden. Aan de fietstocht is namelijk een ‘goed doel’ verbonden. Onderwijs is de basis voor de ontwikkeling van samenlevingen: miljoenen kinderen ontvangen geen enkele vorm van onderwijs. Westerse landen maken er steeds minder geld voor vrij. Diverse onderwijsprojecten worden vanuit deze ‘The Ride on Education’ ondersteund. Schrijf je in als deelnemer door op de home-page op de button ‘fiets met ons mee’ te klikken!

De route van 2017 van Beilen naar Brussel (Grimbergen) België.

Hoewel Brussel misschien voor sommigen minder uitdagend klinkt dan ‘Denemarken’ of ‘Reims’, de route kent beslist vele mooie onderdelen en bepaalde voordelen t.o.v. voorgaande jaren. Zo fietsen we eerst door het uitgestrekte Dwingelderveld, door de Weerribben, langs Kampen en alle andere oude stadjes langs de oude Zuiderzee, na Hilversum door het mooie groene en waterrijke hart van Holland, via Midden-Delfland en over de grootste Deltawerken. Op dat stuk door Midden-Holland passeren we ook diverse mooie oude stadjes. In België fietsen we grote afstanden over fietspaden langs kanalen en vooral langs de Schelde. Als we de route een naam willen geven: in 2017 staat vrijwel elke dag in het teken van water. Langs beken, kanalen, rivieren, plassen, door beekdalen, met een aantal veerpontjes. Al dat water levert mooie landschappen op; daar fietsen we dus doorheen. We hebben de grote steden vermeden, omdat we de meeste fietsers daar geen plezier mee doen. Én: in 2017 geen hellingen van enige betekenis! We eindigen vlakbij Brussel, in Grimbergen. Bierliefhebbers kunnen daar hun hart ophalen aan het alcoholische water dat daar gebrouwen wordt.

Iedereen met een goede gezondheid kan zo’n toeristische fietstocht volbrengen. De tocht is ook voor gezinnen goed te doen en geschikt voor alle soorten fietsen.

In principe wordt onderweg gekampeerd, maar deelnemers mogen in de overnachtingsplaatsen ook gebruikmaken van hotel, B&B, o.i.d.

Uniek

Elke deelnemer kan het onderwijs-sponsordoel van zijn keuze inbrengen; een minimum sponsorbedrag van € 250,- per deelnemer is verplicht.

Laat u door familie, vrienden of werkgever sponsoren! Uw sponsorbijdrage is fiscaal aftrekbaar (onze stichting is ANBI-geregistreerd). De dagelijkse begin- en eindpunten van de tocht liggen vast, daartussen bestaat veel individuele routevrijheid voor de deelnemers; ook is er gelegenheid voor bezoek aan toeristische hoogtepunten.

Een deelnemer aan de tocht van 2015 naar Reims in Frankrijk schreef ons:
‘Het was een hechte en gezellige fietsgroep: een groep van onafhankelijke mensen waarmee ik tijdens deze ‘Ride on Education’ heb opgetrokken. Iedereen fietste in z’n eigen tempo, maar onderweg zag je de anderen, je dronk bijna dagelijks met een aantal tochtgenoten koffie en werd iedere avond met gejuich door de reeds aanwezigen op de camping ontvangen.

Daarnaast zorgde het feit dat voor 4 verschillende projecten werd gefietst door mensen die elkaar niet of nauwelijks kenden voor boeiende gesprekken’.

Ook in 2017 zullen er een paar volgauto’s meerijden voor o.a. bagage, personen- en fietsvervoer voor de dagen dat  u voor de halve-route-optie kiest. De kosten voor het vervoer van bagage en eventueel de fiets op de heenreis zijn bij de inschrijfkosten inbegrepen. Voor de terugreis naar Nederland kunt u eventueel, tegen een vergoeding, gebruik maken van de retour-service met de volgauto.