De tocht

Waarom dit avontuur?

Omdat fietsen gewoon leuk is (iedereen kan het!) en omdat je je tegelijkertijd kunt laten sponsoren voor onderwijs in ontwikkelingslanden. Aan de fietstocht is namelijk een ‘goed doel’ verbonden. Onderwijs is de basis voor de ontwikkeling van samenlevingen: miljoenen kinderen ontvangen geen enkele vorm van onderwijs. Diverse onderwijsprojecten worden vanuit ‘The Ride on Education’ ondersteund. Schrijf je in als deelnemer door op de home-page op de button ‘fiets met ons mee’ te klikken!

De route in 2021 langs de Rijn, van Koblenz tot Hoek van Holland.

Het reisavontuur
Deze zomer zal de achtste editie van The Ride on Education van start gaan! Het jaar 2020 zal voor onze stichting de boeken in gaan als een verloren fietsjaar: geen kilometer samen gefietst -hoewel door individuele fietsers heel wat fietskilometers zijn gemaakt en er maar liefst € 12.705 bij elkaar is gefietst voor de verschillende goede-doelen.
In 2021 een herkansing van de voorgenomen tocht uit 2020: starten in Koblenz (Duitsland) en als eindbestemming Hoek van Holland, een kleine 600 km fietsen.
Vanaf de start in Koblenz, waar de Moezel in de Rijn uitmondt, wordt over de rivierdijk van de mooie en kronkelende Rijn gefietst via o.a. de steden Bonn, Keulen, Düsseldorf, Duisburg en Wesel naar Arnhem en dan over fraaie Nederlandse dijken langs Rijn, Lek, Linge, Boven- en Beneden-Merwede, Dordtse Kil, Oude Maas, Noord, Nieuwe Maas en Nieuwe Waterweg naar Hoek van Holland.
We passeren rustieke landschappen, grote steden, veel bezienswaardigheden, slingerende dijken, rustige en drukke stukken. De mooiste oevers worden gebruikt, dus hier en daar zal een brug en een veerpont worden genomen. Deze fietsroute heeft een klassieke fietskwaliteit en is mooi beschreven in het Bikeline Radtourenbuch ‘Rhein-Radweg 3’ (voor de hele route heb je nodig de delen 3 (Mainz-Duisburg) en 4 (Keulen-Hoek van Holland).

De tocht
Deze vindt jaarlijks plaats gedurende de eerste week van de lagereschoolvakanties in Noord-Nederland: dit jaar van zaterdag 10 t/m zaterdag 17 juli 2021. De tocht bestaat uit 8 fietsdagen. De dagetappes variëren van 70 tot 90 km. Met halverwege de week een wat rustigere dag met een halve dagafstand. Iedereen krijgt de route op GPS aangeboden.

Uniek

Elke deelnemer kan het onderwijs-sponsordoel van zijn keuze inbrengen; een minimum sponsorbedrag van € 250 per deelnemer is verplicht.
Laat je door familie, vrienden of werkgever sponsoren! Je sponsorbijdrage is fiscaal aftrekbaar (onze stichting is ANBI-geregistreerd).
Iedere dag wordt van camping naar camping gefietst. Hiermee liggen van iedere dagetappe de begin- en eindpunten vast, maar elke fietser beleeft elke dag verder op eigen wijze. De één fietst snel van A naar B, de ander doet kalmer aan. Ieder fietst in z’n eigen tempo en beslist zelf over eventuele uitstapjes onderweg. Alleen fietsen of samen met anderen: alles is mogelijk!

Een deelnemer schreef ons:
‘Het was een hechte en gezellige fietsgroep: een groep van onafhankelijke mensen waarmee ik tijdens deze ‘Ride on Education’ heb opgetrokken. Iedereen fietste in z’n eigen tempo, maar onderweg zag je de anderen, je dronk bijna dagelijks met een aantal tochtgenoten koffie en werd iedere avond met gejuich door de reeds aanwezigen op de camping ontvangen.
Daarnaast zorgde het feit dat voor verschillende projecten werd gefietst door mensen die elkaar niet of nauwelijks kenden voor boeiende gesprekken’.

Ook in 2021 zal weer een volgauto meerijden voor het vervoer van een deelnemer (met fiets en bagage) als je voor de halve-route-optie kiest. De kosten voor het vervoer van je bagage en fiets (voor de halve-etappe rijders of bij pech) tijdens de tocht zijn bij de inschrijfkosten inbegrepen. Het is de bedoeling dat je je bagage zelf op de fiets meeneemt. Voor de heenreis naar Koblenz (en desgewenst voor de terugreis vanaf Hoek van Holland) kun je tegen vergoeding gebruik maken van de breng- en/of retour-service.