De tocht

Waarom dit avontuur?

Omdat fietsen gewoon leuk is (iedereen kan het!) en omdat je je tegelijkertijd kunt laten sponsoren voor onderwijs in ontwikkelingslanden. Aan de fietstocht is namelijk een ‘goed doel’ verbonden. Onderwijs is de basis voor de ontwikkeling van samenlevingen: miljoenen kinderen ontvangen geen enkele vorm van onderwijs. Diverse onderwijsprojecten worden vanuit ‘The Ride on Education’ ondersteund. Schrijf je in als deelnemer door op de home-page op de button ‘fiets met ons mee’ te klikken!

De route van 2019 van Eindhoven naar Parijs.

 
Het reisavontuur
Deze zomer zal de zevende editie van The Ride on Education van start gaan! Er wordt -dit jaar voor het eerst!- vanaf een andere locatie gestart dan tot nu het geval was. Om Parijs binnen een week en met voor iedereen acceptabele dagafstanden te bereiken starten we dit jaar vanaf Eindhoven. De eindbestemming van dit jaar is Parijs, de machtige hoofdstad van Frankrijk.
De fietsroute naar Parijs heeft een klassieke fietskwaliteit en is mooi beschreven in het routeboek Fietsen naar Parijs (ISBN 978-90-77899-14-4). Vanaf Eindhoven wordt eerst naar Diest gefietst, vervolgens via Namen noord-Frankrijk in om uit te komen in een voorstadje aan de oostzijde van Parijs (in de buurt van Disneyland). Door bossen en landerijen, heuvelachtig maar niet steil.
 
De tocht
Deze vindt jaarlijks plaats gedurende de eerste week van de lagereschoolvakanties in Noord-Nederland: dit jaar van 13 t/m 20 juli 2019.
De tocht bestaat uit 8 fietsdagen en is ongeveer 520 km. lang (exclusief de afstand naar hartje Parijs: 50 km enkele reis per fiets -maar daar kun je ook de trein voor nemen om de drukte in deze wereldstad te vermijden). De dagetappes variëren van 55 tot 95 km -die verschillen worden veroorzaakt doordat er in de regio’s die we passeren maar weinig campings zijn.
Iedereen krijgt de route op GPS aangeboden.

Uniek

Elke deelnemer kan het onderwijs-sponsordoel van zijn keuze inbrengen; een minimum sponsorbedrag van € 250,- per deelnemer is verplicht.
Laat je door familie, vrienden of werkgever sponsoren! Je sponsorbijdrage is fiscaal aftrekbaar (onze stichting is ANBI-geregistreerd).
Iedere dag wordt van camping naar camping gefietst. Van iedere dagetappe liggen het begin- en eindpunt vast, maar elke fietser beleeft elke dag verder op eigen wijze. De één fietst snel van A naar B, de ander doet kalmer aan. Ieder fietst in z’n eigen tempo en beslist zelf over eventuele uitstapjes onderweg. Alleen fietsen of samen met anderen: alles is mogelijk!

Een deelnemer aan de tocht van 2015 naar Reims in Frankrijk schreef ons:
‘Het was een hechte en gezellige fietsgroep: een groep van onafhankelijke mensen waarmee ik tijdens deze ‘Ride on Education’ heb opgetrokken. Iedereen fietste in z’n eigen tempo, maar onderweg zag je de anderen, je dronk bijna dagelijks met een aantal tochtgenoten koffie en werd iedere avond met gejuich door de reeds aanwezigen op de camping ontvangen.

Daarnaast zorgde het feit dat voor 4 verschillende projecten werd gefietst door mensen die elkaar niet of nauwelijks kenden voor boeiende gesprekken’.

Ook in 2019 zal er weer een volgauto meerijden voor o.a. bagage, personen- en fietsvervoer voor de dagen dat je voor de halve-route-optie kiest. De kosten voor het vervoer van je bagage (en fiets, voor de halve-etappe rijders of bij pech) tijdens de tocht zijn bij de inschrijfkosten inbegrepen. Voor de terugreis naar Nederland kun je desgewenst, tegen vergoeding, gebruik maken van de retour-service.