Persbericht november 2017

PERSBERICHT

THE RIDE ON EDUCATION: FANTASTISCHE TOTAALOPBRENGST EN EINDBESTEMMING 2018

The Ride on Education is een jaarlijks terugkerende sponsorfietstocht. Op 22 juli dit jaar ging de vijfde editie van start om geld in te zamelen voor 5 stichtingen die zich inzetten voor onderwijs in ontwikkelingslanden.

De fietsers kozen ook dit jaar weer zelf voor welk doel ze gingen fietsen: voor stichting Verre Naasten (Papoea + Zuid-Afrika, 9 deelnemers), voor stichting Naar school in Haïti (Haïti, 8 deelnemers), stichting Lusulu (Zimbabwe, 3), stichting Actie Calcutta (India, 2) of voor stichting World Without Obstacles (ook in India, ook 2 deelnemers).
Voor de start stond de financiële teller al op € 16.000,-. Toen de 24 fietsers op 29 juli aankwamen in Brussel kon al gemeld worden dat er tenminste € 17.500 opgehaald was, maar toen moest de exacte opbrengst nog berekend worden.

Ook na de tocht kwam nog sponsorgeld binnen, wat natuurlijk allemaal meetelde. Sponsoren kon tot en met 20 september en vervolgens is de penningmeester aan het tellen geslagen. Uiteindelijk is nog véél meer opgehaald dan het eerdergenoemde bedrag.
Met veel trots en blijdschap kan namelijk bekendgemaakt worden dat de 24 deelnemers die deze jubileumeditie meefietsten, tezamen het prachtige bedrag van €23.517,38 bij elkaar gefietst hebben!
In de eerste vier jaren werd al € 97.214 opgehaald (incl. de bijdrage van Wilde Ganzen). De eindstand van dit jaar daarbij opgeteld, brengt het totaal van vijf jaar fietsen op €120.731,38 voor onderwijs in ontwikkelingslanden! Al bijna €121.000 euro…. Wie had dat gedacht en durven dromen, toen vijf jaar geleden van start gegaan werd!

De stichtingen waarvoor gefietst wordt doen veel goeds met al het geld dat binnenkomt.
De Beilense stichting The Ride on Education is van mening dat goed onderwijs ècht het verschil maakt voor kinderen die opgroeien in ontwikkelingslanden. Daarom wordt ook volgend jaar weer gefietst! Van zaterdag 21 t/m zaterdag 28 juli 2018, de eerste week van de zomervakantie Noord-Nederland.

Dan wordt gefietst naar Trier, de oudste stad van Duitsland, prachtig gelegen aan de rivier de Moezel. De route hiernaartoe wordt momenteel gedetailleerd, maar het wordt hoe dan ook weer een prachtige tocht.

Volgend jaar meefietsen? Meer info vindt u op www.therideoneducation.nl en op de Facebookpagina!
____________________________________________________________________________
Redactie,
Dit persbericht is geschreven door Yvonne Drenth.

Voor nadere informatie kunt u terecht bij Hugo Waalewijn (secretaris TRoE), Lieving 5 te Beilen.
Telefoonnummer: 0593-543855.
E-mail: info@therideoneducation.nl

Posted on by Herman Meijer in Persbericht

Add a Comment